Europa ta, părerea ta!

În perioada 31 martie  01 aprilie 2022, Comitetul Economic și Social European(CESE) are intenția de a organiza a XIII-a ediție a manifestării Europa ta, părerea ta!, cu tema  Adevărul despre minciuni. Tinerii în fața provocărilor dezinformării.

Pe parcursul evenimentului, 33 de școli (câte una din cele 27 de state membre UE și din cele cinci țări candidate, precum și una dintre școlile europene de la Bruxelles) vor fi invitate să participe la o serie de dezbateri, ateliere și activități interactive, care se vor desfășura în limba engleză. Fiecare școală selectată  va alege maximum trei elevi din penultimul an de studii, care se vor întâlni online cu elevi din alte țări pentru a face schimb de opinii și pentru a elabora declarații privind tema propusă.

Termenul de depunere a candidaturilor este 26 noiembrie 2021, detalii suplimentare și formularul de înregistrare fiind disponibile la adresa https://www.eesc.europa.eu/en/agenda/our-events/events/your-europe-your-say-2022/yeys-2022.

Manifestarea face parte din seria de acțiuni organizate pentru tineret în cadrul  Conferinței privind viitorul Europei. Recomandările pe care le vor elabora elevii participanți vor fi prezentate instituțiilor europene și vor fi discutate în cadrul unor conferințe, pretutindeni în Europa, pe tot parcursul anului.