Va asteptam la Salonul National de Inventica si Creatie Stiintifica!

Ministerul Tineretului şi Sportului organizează, în perioada 21-25 noiembrie 2018, la Complexul Expoziţional Romexpo, Bucureşti, cea de a XVI-a ediţie a „Salonului Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret“.
Salonul se desfăşoară în cadrul Târgului Internaţional „Gaudeamus – Carte de învăţătură“. Deschiderea va avea loc miercuri, 21 noiembrie 2018, la standul special amenajat în cadrul Complexului Romexpo – Bucureşti.

Grupul ţintă este compus din tineri, cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani, din toată ţara, tineri care au o orientare spre o societate bazată pe cunoaştere şi dezvoltare.
Cu acest prilej, Ministerul Tineretului şi Sportului lansează şi un concurs de invenţii şi creaţii pentru tinerii care îşi expun lucrările în cadrul Salonului Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret – 2018.
La CONCURS participă tineri ale căror invenţii sau creaţii se încadrează în următoarele secţiuni:
1. ŞTIINŢE APLICATE (mecanică, electricitate, optică, termotehnică, biotehnologie, nanotehnologie, aeronautică, astronautică, etc.)
2. TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI (tehnologie care asociază utilizarea calculatorului şi a informaţiilor, care ajută să producă, să manipuleze, să comunice sau să difuzeze informaţiile)
3. TEHNOLOGII ALE VIITORULUI (robotică, grafic design, etc.).

Creaţiile şi invenţiile tinerilor vor fi expuse în cadrul salonului, într-un loc special amenajat, fiecare tânăr/echipă având la dispoziţie un spaţiu de prezentare. Fiecare este responsabil de materialele şi modul prin care îşi promovează ideea.
Masa, cazarea şi parţial transportul participanţilor (respectiv costul drumului de la localitatea de domiciliu până în Bucureşti), sunt asigurate. Numărul de participanţi pentru tinerii care participă în echipă, este de maximum 2, 3 tineri (în situația în care sunt însoţiţi de un profesor).
Formularul completat va fi transmis în format electronic pe adresa de e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., până la data de 1 octombrie 2018.

Formular salon